Open Kerstatelier 2022

18 december 2022 op jitsbakkercollectie.com

DE BILT – Kunstliefhebbers kunnen eindelijk hun hart weer ophalen in het atelier van Jits Bakker. De deuren van het atelier waar de beeldend kunstenaar ruim vijftig jaar heeft gewoond en gewerkt zijn op maandag 26 en dinsdag 27 december opengesteld voor publiek.

Parachutist Winnaar Landelijke Buitekunstverkiezing

4 sep, 2022 op jitsbakkercollectie.com

De Bilt - De jaarlijks terugkerende Open Monumentendagen vinden zaterdag 10 en zondag 11 september plaats in atelier ‘de kooi’ en het aangrenzende beeldenlabyrint van kunstenaar Jits Bakker. Geïnteresseerden kunnen kosteloos een rondleiding volgen op 10 of 11 september en een documentaire bekijken over het leven van de kunstenaar. Daarnaast is er op zaterdag ook nog eens live muziek.

Unieke kunstschenking

20 december 2020 op jitsbakkercollectie.com

De Stichting Jits Bakker Collectie is een kunstschat van Jits Bakker rijker. Afgelopen week schonk een voormalig werknemer van het RIVM een beschilderd keramisch bord aan de stichting.

Open Paasatelier 2022

3 april, 2022 op jitsbakkercollectie.com

De Bilt - Tijdens het paasweekend is atelier ‘de kooi’ en het aangrenzende beeldenlabyrint van kunstenaar Jits Bakker drie dagen geopend. Op 16, 17 en 18 april kunnen geïnteresseerden kosteloos een rondleiding volgen.

Open Zomeratelier 2022

29 juni, 2022 op jitsbakkercollectie.com

DE BILT – De deuren van het atelier van de gerenommeerde beeldend kunstenaar Jits Bakker zijn op zaterdag 9 en zondag 10 juli opengesteld voor publiek. Belangstellenden kunnen van 12:00 uur tot 18:00 uur een kijkje nemen in het historische atelier ‘de kooi’ en het aangrenzende beeldenlabyrint in De Bilt. De kunstenaar heeft hier ruim 50 jaar gewoond en gewerkt, en zou op 6 juli 85 jaar zijn geworden.

Parachutist Winnaar Landelijke Buitekunstverkiezing

21 aug, 2022 op jitsbakkercollectie.com

De Bilt - De bronzen sculptuur 'De Parachutist' van kunstenaar Jits Bakker is vanochtend om 08:45 uur door Radio 4 (NPO KRO-NCRV) verkozen tot winnaar van de Landelijke Buitenkunstverkiezing 2022. Met ruim vijfenveertig procent van de stemmen wist het door Marieke van Nimwegen aangedragen beeld de concurrentie achter zich te laten.

Coronaproof kunstles - copy

12 juni 2020 op jitsbakkercollectie.com

De Bilt - De jaarlijkse interactieve kunstlessen over het leven van de beroemde kunstenaar Jits Bakker vinden momenteel plaats in zijn atelier ‘de kooi’ en het aangrenzende beeldenlabyrint in De Bilt.

Kunstschenking aan de SJBC

13 juni 2020 op jitsbakkercollectie.com

De Bilt - De Stichting Jits Bakker Collectie heeft een kunstschenking ontvangen. Het gaat om drie historische aquarellen van de beroemde kunstenaar Jits Bakker.

Kunstwerken veiliggesteld

4 juli, 2019 op jitsbakkercollectie.com

Mede dankzij een subsidie van de Stichting Mens en zijn Natuur is de kloostergalerij van de befaamde beeldentuin bij het atelier de kooi van Jits Bakker in De Bilt gerenoveerd.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

DE BILT – De deuren van het atelier van de gerenommeerde beeldend kunstenaar Jits Bakker zijn op zaterdag 9 en zondag 10 juli opengesteld voor publiek. Belangstellenden kunnen van 12:00 uur tot 18:00 uur een kijkje nemen in het historische atelier ‘de kooi’ en het aangrenzende beeldenlabyrint in De Bilt. De kunstenaar heeft hier ruim 50 jaar gewoond en gewerkt, en zou op 6 juli 85 jaar zijn geworden.

DE BILT - Tijdens het paasweekend is atelier ‘de kooi’ en het aangrenzende beeldenlabyrint van kunstenaar Jits Bakker drie dagen geopend. Op 16, 17 en 18 april kunnen geïnteresseerden kosteloos een rondleiding volgen. Omdat de traditionele kerstexpositie afgelopen jaar door de coronamaatregelen niet door kon gaan, heeft de Stichting Jits Bakker Collectie besloten om tijdens de paasdagen het atelier van de kunstenaar open te stellen.

DE BILT - De Stichting Jits Bakker Collectie is een kunstschat van Jits Bakker rijker. Afgelopen week schonk een voormalig werknemer van het RIVM een beschilderd keramisch bord aan de stichting. Het kunstwerk, waarop een sierlijke pauw staat afgebeeld, vormt volgens de SJBC een onmisbare toevoeging aan de collectie. Niet in de laatste plaats omdat het een zeer zeldzaam werk betreft.

Stichting Jits Bakker Collectie

Post- en bezoekadres
De Holle Bilt 16-18
3732 HM De Bilt
KvK nummer: 62967215
Bankrekening: NL73 RABO 0304 8138 69
RSIN: 855032728

Algemeen nut beogende instelling (ANBI)

Contact met de Stichting


E-mail: info@jitsbakkercollectie.com
Tel.: +31 (0)30 2202378

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief


© Stichting Jits Bakker Collectie