les in atelier


NIEUWSOVERZICHT


Open Paasatelier 2022

3 april, 2022 op jitsbakkercollectie.com

De Bilt - Tijdens het paasweekend is atelier ‘de kooi’ en het aangrenzende beeldenlabyrint van kunstenaar Jits Bakker drie dagen geopend. Op 16, 17 en 18 april kunnen geïnteresseerden kosteloos een rondleiding volgen.

Unieke kunstschenking

20 december 2020 op jitsbakkercollectie.com

De Stichting Jits Bakker Collectie is een kunstschat van Jits Bakker rijker. Afgelopen week schonk een voormalig werknemer van het RIVM een beschilderd keramisch bord aan de stichting.

Coronaproof kunstles - copy

12 juni 2020 op jitsbakkercollectie.com

De Bilt - De jaarlijkse interactieve kunstlessen over het leven van de beroemde kunstenaar Jits Bakker vinden momenteel plaats in zijn atelier ‘de kooi’ en het aangrenzende beeldenlabyrint in De Bilt.

Kunstschenking aan de SJBC

13 juni 2020 op jitsbakkercollectie.com

De Bilt - De Stichting Jits Bakker Collectie heeft een kunstschenking ontvangen. Het gaat om drie historische aquarellen van de beroemde kunstenaar Jits Bakker.

Kunstwerken veiliggesteld

4 juli, 2019 op jitsbakkercollectie.com

Mede dankzij een subsidie van de Stichting Mens en zijn Natuur is de kloostergalerij van de befaamde beeldentuin bij het atelier de kooi van Jits Bakker in De Bilt gerenoveerd.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

CORONAPROOF KUNSTLES


Stichting Jits Bakker Collectie, 13-06-2020

De Bilt - De jaarlijkse interactieve kunstlessen over het leven van de beroemde kunstenaar Jits Bakker vinden momenteel plaats in zijn atelier ‘de kooi’ en het aangrenzende beeldenlabyrint in De Bilt. De organiserende partijen Kunst Centraal en de Stichting Jits Bakker Collectie hebben gezamenlijk een manier gevonden om ‘coronaproof’ les te geven aan de in totaal honderden schoolkinderen van groep acht.

Lees verderKUNSTSCHENKING SJBC


Verschenen op stichtingjitsbakkercollectie.com op 13-06-2020

De Bilt - De Stichting Jits Bakker Collectie heeft een kunstschenking ontvangen. Het gaat om drie historische aquarellen van de beroemde kunstenaar Jits Bakker. De werken verkeren in goede staat, en de Stichting heeft de schenking in dank aanvaard.

Lees verder


ARCHIEFKIJKJE IN DE KEUKEN


Jolet Jung-Moolenaar 29-05-17, AD.nl

Veertig schoolklassen krijgen de aankomende weken een kijkje in de keuken van kunstenaar Jits Bakker. Ook gaan ze zelf aan de slag om een beeld te maken. Hiermee geeft de Biltse kunstenaar na zijn dood zijn erfenis door aan de jeugd. De leerlingen worden rondgeleid door vrijwilligers van KunstCentraal die zelf docent zijn geweest en Jits goed gekend hebben.

Lees verderHET LEVEN VAN JITS BAKKER


Een video gemaakt door Kunstcentraal, 25-05-2017

Leerlingen van basisscholen uit de gemeente De Bilt krijgen ‘kunstles’ in en rond het atelier van de twee jaar geleden overleden en internationaal bekende beeldend kunstenaar Jits Bakker. Van Bakker staan en hangen over de hele wereld kunstwerken.

Lees verderBEELDENTUIN BLIJFT IN DE BILT


Tekst: Nils de Kruijff 24-03-17, 11:50, AD.nl

De kans is groot dat de beeldentuin van Jits Bakker toch behouden blijft voor de gemeente De Bilt. Maandag bespreekt een commissie van Provinciale Staten een voorstel van gedeputeerde Mariëtte Pennarts (GroenLinks) om de beeldentuin van Bakker op landgoed Beerschoten te houden.

Lees verderTELEURSTELLING IN RENKUM


Artikel verschenen op omroepgelderland.nl op 28/03/2017

Teleurstelling in Renkum; de komst van 30 beelden van kunstenaar Jits Bakker naar Renkum is van de baan. De beelden van de overleden kunstenaar blijven op landgoed Beerschoten in De Bilt.

Lees verderCALIMERO-COMPLEX


Artikel verschenen op omroepgelderland.nl 02/02/2017

In Renkum zien ze de bui al hangen. De gemeente wil 31 beelden van Jits Bakker aanschaffen, maar die komen niet naar zijn geboortedorp Renkum. Renkummers verzetten zich tegen ‘het grote Oosterbeek’ dat toch al zo veel kunst en cultuur naar zich toetrekt.

Lees verderTOERRENNERS NAAR UTRECHT


Tekst Anoek Hofkens. Foto’s Joost Gijzel, 26/03/2015, Duic.nl

De inwoners van Utrecht krijgen een levensgroot bronzen kunstwerk van de Utrechtse beeldhouwer Jits Bakker. Het Tourbeeld wordt een blijvende herinnering aan de start van de Tour de France 2015 en aan de in juni vorig jaar overleden kunstenaar.

Lees verderIOC-PRIJS UITGEREIKT

IOC Sport and Art Award voor Jits Bakker


Persbericht NOC*NSF 25-12-2014

Bij het NOS│NOC*NSF Sportgala ontvangen winnaars de Jaap Eden Award. Deze bronzen sculptuur is ontworpen en gemaakt door Jits Bakker. De kunstenaar is dit jaar op 5 juni op 76-jarige leeftijd overleden. NOC*NSF heeft Jits Bakker voorgedragen voor de IOC Sport and Art Award. Het IOC heeft de voordracht goedgekeurd en de prijs is vandaag aan de nazaten van Jits Bakker uitgereikt.

Lees verder


Stichting Jits Bakker Collectie

Post- en bezoekadres
De Holle Bilt 16-18
3732 HM De Bilt
KvK nummer: 62967215
Bankrekening: NL73 RABO 0304 8138 69
RSIN: 855032728

Algemeen nut beogende instelling (ANBI)

Contact met de Stichting


E-mail: info@jitsbakkercollectie.com
Tel.: +31 (0)30 2202378

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief


© Stichting Jits Bakker Collectie