Deel dit artikel


Open Monumentendagen 2021

In atelier 'de kooi' en beeldenlabyrint

Artikel verschenen op jitsbakkercollectie.com op 5 september 2021


De Bilt - De jaarlijks terugkerende Open Monumentendagen vinden zaterdag 11 en zondag 12 september plaats in atelier ‘de kooi’ en het aangrenzende beeldenlabyrint van kunstenaar Jits Bakker. Geïnteresseerden kunnen kosteloos een rondleiding volgen op 11 of 12 september.


"Een groot gedeelte van de collectie is in de openlucht te bezichtigen"Rondleidingen van 40 minuten

De Open Monumentendagen vinden vrijwel ieder jaar plaatst in het atelier van de beroemde kunstenaar, het kunstdomein waar de beeldhouwer, schilder, glaskunstenaar, graficus en maker van sieraden ruim vijftig jaar werkte aan uiteenlopende opdrachten. De open dagen bieden, mede vanwege de mogelijkheid om een uitgebreide rondleiding van circa veertig minuten te volgen, een uniek inkijkje in het reilen en zeilen van een van Nederlands’ bekendste beeldend kunstenaars.


Ons Monument is Uw Monument

Het thema van de Open Monumentendagen is dit jaar 'Mijn monument is jouw monument'. "Jits was ontzettend gastvrij, hij wilde graag dat iedereen kon genieten van zijn kunst. Dit thema sluit dan ook uitstekend aan bij zijn karakter en de doelstellingen van de stichting die zijn oeuvre beheert", aldus Tibo van de Zand, voorzitter van de Stichting Jits Bakker Collectie. “Een groot gedeelte van de collectie is in de openlucht te bezichtigen. Het beeldenlabyrint is zelfs groot genoeg om meerdere groepen te kunnen ontvangen, die daarbij ook voldoende afstand van elkaar kunnen houden. Men kan uiteraard ook zelfstandig rondkijken in het atelier en het beeldenlabyrint”, sluit Tibo van de Zand af.


"Men kan uiteraard ook zelfstandig rondkijken in het atelier en het beeldenlabyrint"Een monumentaal atelier

Het atelier 'de kooi' is met recht een uniek en authentiek monument te noemen. De kunstenaar Jits Bakker heeft er ruim vijftig jaar gewerkt aan uiteenlopende opdrachten. Monumentale beelden in wereldsteden, op pleinen en tentoonstellingen zorgden ervoor dat hij wereldwijde faam verwierf. Zijn werken bevinden zich in vele museale en particuliere collecties in tal van landen, waaronder Amerika, Engeland, Duitsland, Mexico, Spanje en Portugal. Jits ontmoette tijdens zijn leven vele wereldleiders en prominenten, ook ons Koningshuis bezit diverse werken van Jits Bakker. Sinds 1999 bevindt zich op het landgoed Beerschoten in De Bilt het Beeldenpark Jits Bakker, met een permanente verzameling van 31 van zijn beelden. Het beeldenpark Jits Bakker is eigendom van de provincie Utrecht. Een groot deel van zijn levenswerk is ondergebracht in de Stichting Jits Bakker Collectie, die zijn intellectuele oeuvre beheert en toegankelijk maakt voor het publiek.


Atelier ‘de kooi’ en beeldentuin
De Holle Bilt 16-18
3732 HM DE BILT


Openingstijden:
Zaterdag 11 september: 10:00 - 17:00 uur
Zondag 12 september: 10:00 - 17:00 uur

Rondleidingen:
Zaterdag en zondag om: 11:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur
Stichting Jits Bakker Collectie

Post- en bezoekadres
De Holle Bilt 16-18
3732 HM De Bilt
KvK nummer: 62967215
Bankrekening: NL73 RABO 0304 8138 69
RSIN: 855032728

Algemeen nut beogende instelling (ANBI)

Contact met de Stichting


E-mail: info@jitsbakkercollectie.com
Tel.: +31 (0)30 2202378

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief


© Stichting Jits Bakker Collectie