Deel dit artikel


Kunstschenking aan Stichting Jits Bakker Collectie

Aquarellen aan collectie toegevoegd

Artikel verschenen op jitsbakkercollectie.com op 13 juni 2020


De Bilt - De Stichting Jits Bakker Collectie heeft een kunstschenking ontvangen. Het gaat om drie historische aquarellen van de beroemde kunstenaar Jits Bakker. De werken verkeren in goede staat, en de Stichting heeft de schenking in dank aanvaard.


"Dermate vroege aquarellen van
de kunstenaar kom je zelden tegen"Een bijzondere toevoeging

“We zijn heel erg blij met deze bijzondere toevoeging aan onze kunstcollectie. Het gaat om drie historische kunstwerken. Dermate vroege aquarellen van de kunstenaar kom je zelden tegen, en ze zijn van essentieel belang als aanvulling op de collectie van de Stichting. Met bewondering kijk ik naar het grote talent dat hij al op jonge leeftijd had.” Aldus Tibo van de Zand, voorzitter van de Stichting Jits Bakker Collectie.


Een goed ‘thuis’

De kunstwerken zijn alle drie gemaakt in Vleuten en in bezit gekomen van Johan Hillarius van der Heide, destijds burgemeester van Vleuten. Nu zijn de aquarellen geschonken door de erven van Van der Heide. “Na het overlijden van mijn vader hebben wij vele jaren mogen genieten van de drie prachtige aquarellen van Jits Bakker. We wilden een goed ‘thuis’ voor ze vinden. Dat hebben we nu gevonden, bij de Stichting die zijn erfgoed beheert en toegankelijk maakt.’’ Vertelt Ben van der Heide.


De kracht van de meester

“De kracht van de meester zit hem in de eenvoud. Jits Bakker kon met een paar simpele lijnen een spannend beeld neerzetten. Dit komt dan ook duidelijk naar voren in deze drie aquarellen. Het onderwerp is bij alle drie Vleuten, en toch zijn het drie totaal verschillende werken. De sepiatinten aquarel heeft mij echt verrast.” Aldus Wilma van der Veen, secretaris van de Stichting Jits Bakker Collectie"We hebben er vele jaren van mogen genieten"kunstschenking stichting jits bakker collectie


Foto: De schenkers Ben en Mieke van der Heide (midden) te midden van de 3 geschonken aquarellen van Jits Bakker bij atelier ‘de kooi’ in De Bilt. Secretaris Wilma van der Veen (links) en voorzitter Tibo van de Zand (rechts) nemen de schenking namens het bestuur van de Stichting Jits Bakker Collectie in ontvangst.


Te bezichtigen tijdens het Open Zomeratelier

De geschonken aquarellen worden tentoongesteld tijdens het open zomeratelier ‘de kooi ‘en beeldenlabyrint op 4 en 5 juli aanstaande. Bezoekers kunnen hiervoor binnenkort een tijdsslot reserveren via de website van de Stichting.Stichting Jits Bakker Collectie

Post- en bezoekadres
De Holle Bilt 16-18
3732 HM De Bilt
KvK nummer: 62967215
Bankrekening: NL73 RABO 0304 8138 69
RSIN: 855032728

Algemeen nut beogende instelling (ANBI)

Contact met de Stichting


E-mail: info@jitsbakkercollectie.com
Tel.: +31 (0)30 2202378

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief


© Stichting Jits Bakker Collectie