Beeldenpark in De Bilt


Toch geen verplaatsing
BEELDENTUIN TOCH IN DE BILT

Beeldentuin blijft op locatie


Tekst: Nils de Kruijff 24-03-17, 11:50, AD.nl

De kans is groot dat de beeldentuin van Jits Bakker toch behouden blijft voor de gemeente De Bilt. Maandag bespreekt een commissie van Provinciale Staten een voorstel van gedeputeerde Mariëtte Pennarts (GroenLinks) om de beeldentuin van Bakker op landgoed Beerschoten te houden.

De gemeente De Bilt en de provincie zijn bereid om een bijdrage te betalen voor de kosten van de beveiliging van de beeldentuin. Daarnaast gaan ze proberen het bedrijfsleven warm te krijgen om mee te helpen aan een goede toekomst voor de beeldentuin.

Landgoedeigenaar Het Utrechts Landschap maakt vorig jaar bekend van de beeldentuin af te willen, maar daar ontstond veel weerstand tegen vanuit de Biltse bevolking. Er waren serieuze plannen om de beelden te verplaatsen naar het Máximapark in Leidsche Rijn of naar landgoed Mariëndaal in Renkum. Nadat 2500 mensen in De Bilt een motie tekenden om de beeldentuin van Jits Bakker in De Bilt te houden, zijn de provincie en het college van De Bilt weer gaan zoeken naar mogelijkheden.

Raadslid Henk Zandvliet (GroenLinks) is er blij mee. ,,Het is eigenlijk een uniek openluchtmuseum. Ik neem vaak mensen mee voor een wandeling op Beerschoten en ze zijn altijd enorm verrast over de pracht van de beelden van Jits Bakker. Terecht dat De Bilt daar zo trots op is.’’

Share
Blijf op de hoogte, schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Stichting Jits Bakker Collectie

Post- en bezoekadres
De Holle Bilt 16-18
3732 HM De Bilt
KvK nummer: 62967215
Bankrekening: NL73 RABO 0304 8138 69
RSIN: 855032728

Algemeen nut beogende instelling (ANBI)

Contact met de Stichting


E-mail: info@jitsbakkercollectie.com
Tel.: +31 (0)30 2202378

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief


© 2018 Stichting Jits Bakker Collectie