Deel dit artikel


OPEN KERSTATELIER 2023

Atelier 'de kooi' en beeldentuin


Artikel verschenen op jitsbakkercollectie.com 16/12/2023

DE BILT - Het atelier van kunstenaar Jits Bakker is op dinsdag 26 december en woensdag 27 december geopend voor kunstliefhebbers. De Stichting Jits Bakker Collectie is in staat om de deuren naar het indrukwekkende atelier en het aangrenzende beeldenlabyrint kosteloos open te stellen, dankzij enthousiaste vrijwilligers en bestuursleden. Tijdens deze feestelijke open dagen zullen er twee keer per dag rondleidingen worden gegeven door kunstexperts. Voorafgaand aan de tour kunnen bezoekers een documentaire bekijken over het bevlogen leven van Jits. Ook is het, zoals gebruikelijk, mogelijk om zelfstandig rond te struinen door het sprookjesachtige domein.

Nieuwe aanwinsten

De Stichting Jits Bakker Collectie - de stichting die een groot gedeelte van het veelomvattende oeuvre beheert - heeft een enerverend jaar achter de rug. Zo zijn er reparaties uitgevoerd aan een gedeelte van het dak van de zijvleugel van atelier 'de kooi', mede dankzij de giften van donateurs. Ruim zeshonderd schoolkinderen uit De Bilt hebben les gekregen in- en rondom het kunstenaarsdomein, en het bestuur heeft verschillende bijzondere schenkingen in ontvangst mogen nemen. Dankzij verschillende organisaties is de collectie van de Stichting Jits Bakker Collectie nu aangevuld met een uniek vroeg glaskunstwerk en meerdere aquarellen. De nieuwe aanwinsten zijn te bewonderen tijdens het aankomende 'kerstatelier'.Een boeiende reis
door het leven van Jits BakkerDe man achter de kunst

Tijdens de open dagen zullen er rondleidingen worden verzorgd om 12:00 uur en 15:00 uur, waarbij deskundige gidsen de bezoekers meenemen op een boeiende reis door het leven van Jits Bakker. Zij vertellen onder andere over de man achter de kunst, zijn vele inspiratiebronnen en zijn impact op de kunstwereld. Voorafgaand aan deze tour wordt er een documentaire vertoond die het levenswerk van Jits belicht. De film wordt gepresenteerd door de erfgenaam van het artistieke erfgoed; zijn zoon Tibo van de Zand. Tibo deelt persoonlijke inzichten en verhalen over het - bij tijd en wijle hobbelige - levenspad van Jits, de bijzondere samenwerking tussen hen en de artistieke reizen die zij samen maakten door binnen- en buitenland.


Atelier ‘de kooi’ en beeldentuin
De Holle Bilt 16-18
3732 HM DE BILT


Openingstijden:
Dinsdag 26 december: 12:00 - 17:00 uur
Woensdag 27 december: 12:00 - 17:00 uur
Rondleidingen beide dagen: 12:00 uur en 15:00 uur
Stichting Jits Bakker Collectie

Post- en bezoekadres
De Holle Bilt 16-18
3732 HM De Bilt
KvK nummer: 62967215
Bankrekening: NL73 RABO 0304 8138 69
RSIN: 855032728

Algemeen nut beogende instelling (ANBI)

Contact met de Stichting


E-mail: info@jitsbakkercollectie.com
Tel.: +31 (0)30 2202378

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief


© Stichting Jits Bakker Collectie